Rattaiden tuunaus

Rattaitakin voi tuunata ja laittaa oman maun mukaiseksi. Pienellä rahalla ja vaivalla saat paljonkin muutettua rattaiden ulkonäköä.

Mikäli rattaat on periytynyt sisaruksilta tai sukulaiselta, tai hankittu käytettynä, kankaiden ulkonäkö saattaa olla hieman kulahtanut. Jos kankaat ovat irrotettavissa, ne kannattaa pestä ja tuulettaa kunnolla. Taitava ompelija tietysti voi vaikka päällystää kankaat uudelleen, oman makunsa mukaisella, kestävällä kankaalla. Uusi istuinsuoja pehmentää lapsen kyytiä rattaissa, lämmittää talvella, sekä suojaa ja peittää kankaita. Varsinkin syksyn kurakeleillä istuinpehmuste on kätevä, kun hiekkaisissa kurahousuissa ja kuraisilla saappailla varustettu taapero könyää rattaisiin. Istuinpehmuste on paljon helpommin pestävissä kuin rattaisen kankaat..

Rattaiden turvakaari on se helpoimmin likastuva osa, kun pienet tahmaiset kädet pitävät turvakaaresta kiinni, ja siinä onkin usein monet jäätelöt, rusinat ja muut eväät näkyvinä jälkinä. Turvakaareen voi ostaa suojuksen, joka on helppo irrottaa pesuun. Lisäksi tässä AddBabyn suojuksessa on lippulappusia, joita pienemmän lapsen on kiva näprätä.

rattai Britaxin pirteän keltaisissa B-Motion 4 Plus matkarattaissa salmiakkikuvioinen Emman istuinpehmuste. Britaxit (joita löytyy myös muissa ihanissa väreissä) voit katsoa täältä >> ja Emma istuinpehmusteet täältä >>.

Sateen varalle kannattaa hankkia sadesuoja, joka estää rattaiden kankaita kastumasta (ja tietysti sitä kyydissä istuvaa lasta). Kosteat kankaat homehtuvat helposti, joten niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Sadesuojiakin saa vaikka minkä värisinä ja kuvioisina. Esimerkiksi Elodie Detailsin sadesuojat huomaa ja tunnistaa jo kaukaa. Voit mätsätä sadesuojan ja istuinpehmusteen samalla kuosilla tai värillä. Useimmissa sadesuojissa on oma säilytyspussukka, joka kiinnitetään rattaisiin tarraoilla. Näin sadesuoja on aina mukana. Sadesuojia on laajavalikoima täällä >>.

103759 Elodie Details sadesuoja Dot-vaunussaElodie Details sadesuoja Dot.

Mikäli haluat viedä tuunauksen seuraavalle levelille, voit ehkä harkita rungon osien spraymaalausta? Siihen en kyllä osaa neuvoa juuta enkä jaata enkä sanoa onnistumisestakaan mitään.

Oletko tuunannut rattaitasi/vaunujasi? Onko hyviä vinkkejä? Kommentoi ja jaa omat vinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *