Ostajan muistilista

Tarkista nämä ennen matkarattaiden ostoa:

  • Menevätkö rattaat helposti kasaan? Millaista niitä on kantaa? Matkarattaiden ideana on juuri niiden helppo koottavuus ja pieneen tilaan taittuminen säilytystä varten. Muuten kovinkin näppärältä vaikuttavat rattaat eivät täytä aktiivisesti liikkeessä olevan perheen tarpeita, elleivät ne mene kätevästi kasaan. Myös rattaiden liikuteltavuus, kun ne on taitettu kasaan on syytä testata.
  • Millainen on rattaiden ohjattavuus? Miten pyörät rullaavat? Kolisevatko rattaat epätasaisella alustalla? Kääntyvätkö etupyörät ja saako ne lukittua? Matkarattaan ohjattavuus ja kulku erilaisilla alustoilla on tärkeää huomioida ennen ostopäätöstä. Epämukavasta kyydistä kärsii kyydittävän lisäksi myös rattaiden työntäjä.
  • Voiko selkänojaa säätää? Saako selkänojan makuuasentoon? Millainen jalkatuki on? Voiko sitä säätää? Miten lapsi asettuu rattaisiin? Mahtuuko lapsi istumaan suorana kuomun alla? Vaikka matkarattaat ovatkin tarkoitettu otettavaksi mukaan ja niiden tulee taittua kätevästi pieneen tilaan, ei matkustusmukavuudesta saa kuitenkaan tinkiä. Selkänojan säätyminen makuuasentoon takaa miellyttävät päiväunet lapsellesi ja jalkatuki parantaa matkustusasentoa.
  • Onko työntöaisa säädettävä? Myös työntäjän ergonomia tulee ottaa huomioon. Kukaan ei jaksa työntää rattaita selkäkyyryssä tai kädet korvissa.

Indie_Safety_Hero